Informații despre rasa pisicilor Exotic Shorthair | Purina (2024)

Informații despre rasa pisicilor Exotic Shorthair | Purina (1)

Exotic Shorthair este o rasă de pisici de talie medie, scunde și îndesate. Capul este rotund și lat, cu urechi mici depărtate și o față mică. Ochii sunt mari și rotunzi, de culori strălucitoare. Picioarele sunt scurte, groase și puternice, cu labe mari rotunjite și degete acoperite cu ciucuri. Coada este scurtă și stufoasă. Blana este scurtă, deasă și luxuriantă, cu un strat inferior des și moale. Pisica Exotică cu Părul Scurt poate avea toate culorile și modelele de blană ale pisicilor persane, dar și modelul pătat nisipiu.

Important de știut

  • Pisica jucăușă și curioasă
  • Pisică prietenoasa dar independentă
  • Pisică liniștită
  • Rase de pisici cu construcție medie
  • Necesită îngrijire în fiecare zi
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Previous Next

Informații despre rasa pisicilor Exotic Shorthair | Purina (2)
  1. 1 of 1

Personalitate

Pisica Exotic Shorthair are același temperament blând și afectuos ca și verii săi cu păr lung și nu este la fel de turbulentă ca majoritatea raselor cu păr scurt. Pisicile Exotice sunt foarte fericite dacă le lași singure acasă și dacă au o viață liniștită.

Previous Next

Informații despre rasa pisicilor Exotic Shorthair | Purina (3)
  1. 1 of 1

Origine

Țară de origine:America/Marea Britanie

Rasa de pisici Exotic Shorthair este din toate punctele de vedere una de tip persan, cu părul scurt. În America s-a realizat o încrucișare selectivă a pisicilor American Shorthair cu Persanele cu păr lung pentru a produce o pisică asemănătoare cu pisica Persana din toate punctele de vedere, mai puțin blana. Blana, care are o lungime medie, este mult mai ușor de îngrijit, însă continuă să aibă o paletă imensă de culori și modele. Pisica Exotic Shorthair a fost văzută pentru prima dată în anii 1960 și a devenit o pisică foarte populară.

Sănătate

Există o serie de probleme de sănătate asociate rasei de pisici Exotic Shorthair și rudei sale apropiate, pisica persană. Deoarece forma capului a fost scurtată, iar fața a fost aplatizată, pot apărea defecte ale mandibulei care pot duce la boli ale dinților și la potențiale probleme de hrănire și hidratare. Nările mici și vălul palatin moale și prea lung pot duce, de asem*nea, la probleme respiratorii. Este posibil ca uneori canalele lacrimale să nu-și urmeze traseul natural, astfel încât ochii curg și umezesc constant fața – acest lucru poate duce la iritații ale pielii și la umflături ale feței. Fața aplatizată crește, de asem*nea, șansele apariției de boli ale ochilor. Pisicile exotice pot fi purtătoarele unei gene care duce la insuficiență renală (denumită boală renală polichistică autosomal dominantă) prin dezvoltarea de chisturi în rinichi. Această boală a fost identificată la mai mult de o treime din pisicile persane și pisicile exotice cu păr scurt în anii 1990, când au apărut teste de screening și, deși pare să fie mai puțin frecventă la pisicile Chinchilla, ea a fost totuși identificată. Folosind screening-ul, crescătorii lucrează în prezent pentru a încerca să elimine problema – cere întotdeauna crescătorului să-ți arate certificatele PKD pentru pisicile folosite pentru a produce puii pe care îi dorești.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie să le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale, respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Deși este ușor de menținut în bună stare comparativ cu rudele sale cu păr lung, blana pisicii Exotic Shorthair are totuși nevoie de ceva atenție. Îngrijirea regulată va împiedica părul să formeze câlți în blană și să se depună pe mobilă. Dacă ochii pisicii au tendința de a curge din cauza feței plate, colțul ochilor și lateralul nasului vor avea nevoie de curățare regulată. Ca și în cazul tuturor pisicilor, se recomandă vaccinarea regulată și deparazitarea.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

Găsirea unei pisici

Informații despre rasa pisicilor Exotic Shorthair | Purina (4)

Găsirea unui animal de companie

Este această rasă potrivită pentru tine?

Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.

Încearcă selectorul de rase

Informații despre rasa pisicilor Exotic Shorthair | Purina (5)

Găsirea unui animal de companie

Te gândeşti să-ţi iei o pisică?

Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?

Află mai multe

Informații despre rasa pisicilor Exotic Shorthair | Purina (6)

Găsirea unui animal de companie

Găsirea unui crescător bun

Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.

Află mai multe

Informații despre rasa pisicilor Exotic Shorthair | Purina (7)

Găsirea unui animal de companie

Aducerea pisicii tale în familie

Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.

Află mai multe

Informații despre rasa pisicilor Exotic Shorthair | Purina (8)

Adopţie

Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.

Află mai multe

Informații despre rasa pisicilor Exotic Shorthair | Purina (9)

Sfaturi despre puii de pisică

Tot ce trebuie să ştii

Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.

Află mai multe

Informații despre rasa pisicilor Exotic Shorthair | Purina (10)

Găsirea unui animal de companie

Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici

18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!

Află mai multe

Newsletter

Aici când ai nevoie de noi, acolo când au nevoie de tine

Când vine vorba de oameni și animalele lor de companie, noi credem ca "Împreună este mai bine". Programul nostru promite să-ți ofere sprijin în toate etapele călătoriei tale alături de animalul tău.

Informații despre rasa pisicilor Exotic Shorthair | Purina (11)

Sfaturi și articole special create pentru nevoie animalului tău.

Acces gratuit la echipa noastră de veterinari și specialiști.

Discount-uri și oferte la brandurile noastre.

Abonează-te la newsletter

Abonare

Informații despre rasa pisicilor Exotic Shorthair | Purina (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 6053

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.